STRELJANA  

PODZEMNA STRELJANA U ZAGREBU

U zagrebačkom naselju Prečko otvorena je prva javna podzemna streljana u Hrvatskoj. Streljanu je izgradila i otvorila poznata turopoljska lovačka tvrtka Domjanković d.o.o. Riječ je o suvremenom objektu izrađenom po sigurnosnim standardima Europske unije. Streljana je zadovoljila i sve tehničke uvjete određene hrvatskim propisima te za to dobila dopuštenje za rad od strane hrvatskog MUP-a.

 

Prednost podzemnih streljana u odnosu na one otvorenog tipa su:- potpuna neovisnost od utjecaja vremenskih čimbenika na putanju zrna - ugodna radna temperatura i smanjena buka kod pucanja - korištenje streljane tijekom cijele godine

 

Streljana u Prečkom je automatizirana i 100-metarska, što znači da se na toj ili na manjim daljinama mogu upucavati sve vrste lovačkog i sportskog oružja. Upucavanje, odnosno kontrolu upucanosti oružja obavlja stručna osoba, uposlenik streljane ili to može učiniti vlasnik oružja. Cijena upucavanja/provjere temelji se po komada oružja ili po satu korištenja streljane.

 

Objekt streljane pruža lovcima i strijelcima još neke pogodnosti: mogućnost stručne postave i upucavanja optičkih ciljnika te ugodan prostor za druženje u "divljini" blizu rijeke Save.

 

Streljanu je lako pronaći - Prečko 63, iza crkve Presvetog Trojstva, prva ulica lijevo.

Streljana je otvorena 7 dana u tjednu. Radno vrijeme ponedjeljak-petak od 16-21 sat, subota 9-15 sati, nedjelja 10-14 sati. Veće skupine prema dogovoru.

 

Kontakt telefon: 098 1895 885 i 098 282 323

streljana.png